Söndagen den 1 mars kl. 14.00 i Brandkårsstugan, Maglehem
Vi visade filmen ”Ester Blenda” från 2016. Filmen är en känslofylld berättelse om Ester Blenda Nordströms spektakulära liv i det tidiga 1900-talet. Hon var en banbrytande journalist och författare, först i Sverige att wallraffa och hennes flickböcker kom att inspirera till flera av Astrid Lindgrens mest kända gestalter. Ester Blenda levde sitt liv fullt ut och utan kompromisser med tidens konventioner.

Söndagen den 26 juli kl. 18.00 i Maglehems kyrka
Den internationellt kände gitarristen Tomas Janzon gav en solokonsert på klassisk gitarr i Maglehems kyrka under rubriken ”Från Bach till Jazz”. En musikalisk resa som också innehöll improvisation och folkton. Detta var ett samarbete mellan Kulturföreningen och Degeberga – Everöds församling.

Lördagen den 5 sept. till och med Söndagen den 13 sept i galleri ROOTH:MAGLEHEM
Utställningen ”Gerhard Nordström – Sommaren 1970. Vietnamkriget i Maglehem”. I samarbete med Skissernas Museum i Lund, Jönköpings Läns Museum samt Suzanne Nordström visade vi ett antal originalverk av Gerhard Nordström från den mycket omtalade och kontroversiella sviten ”Sommaren 1970”.

Tre kvällar under vecka 37 (13-19 september) visade filmaren Anna Friedrich sin dokumentärfilm om Sven- Axel Nilsson på Bygdegården i Maglehem.
150 personer såg den mycket fina filmen ”Coming out for a real time for a while”. Filmen visar Sven-Axel och hans vardag på gården Maglehem No. 7. Filmen har deltagit i flera filmfestivaler och kommer att visas under 2021 ännu en gång för de som inte fick möjlighet att delta denna gång.
Föreningen och Anna F planerar också visa filmen om Kurt Gösta Hillfon sommaren 2021.