Full information om Berlinbesöket

290px-berlin-kreuzberg_bethanien_20050420_p1020601Den 11 – 14 maj 2017 gästade våra Maglehems- och Olserödskonstnärer  Berlin och hade en utställning på Kunstraum Bethanien i Kreuzberg. Som värdar för denna utställning stod de Berlin-konstnärer som ställde ut i  på Maglegårda och hos konstnärerna i Maglehem och Olseröd i juni 2015.

Det blev en resa som innehöll mycket spännande upplevelser bakom kulisserna i det skapande och dynamiska Berlin. In i konstnärskollektiv, spännande samtal med konstnärer och gallerister med fokus på framkanten av vad som händer i en av de mest spännande samlingsplatserna för konst och kultur i västvärlden. Vi kom att, under ledning av våra konstnärsvänner i Berlin, dela upp oss i mindre grupper efter intresse. Vi samlades vid ett par tillfällen för att utbyta erfarenheter och spännande berättelser.

Lars Cederholm höll ett inledande tal och tackade alla deltagare för gott samarbete. Lars  och Anna Rochegova var huvudansvariga för utbytet mellan Berlin och Maglehem.

berlin-foto-2

Fredagen den 12 maj var vi inbjudna att lyssna på ett genrep med världsberömda Berlin Philarmonics. Vi besökte också Soviet Memorial Projektet med konstnären Leonid Sokhranski, Walter Gropius
Bau mm. På kvällen närvarade vi vid invigningen av utställningen ”Maglehem art invades Berlin” i närvaro av samtliga svenska och tyska konstnärer, inbjudna gäster, personal från Svenska Ambassaden, Kulturrådet Nina Röhlke med flera.
På lördagen den 13 maj gav vi oss iväg för en dag under rubriken” Berlin underground”. Vi besökte konstnärskollektiv, besökte alternativa gallerier och talade med den svenske galleristen Claes Nordenhake m.fl. om trender i konstvärlden.

På söndagen den 14 maj besökte vi  Sammlung Boros, en 3000 kvm bunker från 40-talet som visar en spektakulär samling av privatägd konst.

Deltagande konstnärer från Maglehem och Olseröd:
Håkan Berg, Erica Wedman, Anna Rochegova-Cederholm,  Irene Trotzig, Annika Fajersson, Pia Carlström, Åke Carlström och Jan-Bertil Andersson
Tyska värdkonstnärer:  Emanuel Bernstone, Sven-Ole Frahm, Julia Rüther,  Sandra Meisel, Leonid Sokhranski, Michaela Zimmer och Elmar Vestner.

Sven Ole Frahm, Elmar Vestner, Sandra Meisel med Erica Wedman